lauantai 26. maaliskuuta 2016

Reuzel Pink – Heavy Hold Grease Pomade

Reuzel (subs.) 1.Sianihra, laardi
Röh röh. Hikipiiskan koetukseen valittiin tällä erää pinkkiä silavaa, eli Reuzel Heavy Hold -pomadea. Hollantilainen scumbag-parturiliike Schorem Haarsnijder en Barbier (en edes tiedä mitä se meinaa, jotain hiuksiin liittyvää luulisin), on suonut maailmalle rasvaisia herkkujaan Reuzel-tuoteperheen muodossa. Läpeensä tatuoidut parturit ovat kehitelleet perinteitä kunnioittavat, mutta tähän päivään istuvat hiustuotteet vankalla tietämyksellä ja ammattitaidolla. Tällä hetkellä tuotevalikoimaan kuuluu liuta hiusvesiä ja neljä erilaista pomadea, kaksi öljypohjaista ja kaksi vesiliukoista.

Reuzelin pinkki purnukka edustaa vaseliinipohjaisten levitteiden raskassarjaa, sillä kyseessä on tosiaan 'heavy hold' jolla on pitoa, ja joka perinteisen rasvan tapaan ei suostu irrottamaan otettaan hiuksista edes kolmannella pesukerralla. Myös ihan purkista ulos kaapiminen vaatii hiukan enemmän työtä. Saatuani kannen auki ilmoille levittyy todella herkullinen tuoksu, hiukan kirpeä karkki. Vanha kunnon Hubba Bubba -purukumi, en osaa sanoa? Joka tapauksessa tuoksu on herrrrkullinen. Jouduin tässäkin suhteessa tekemään enemmän työtä vastustellessani kiusausta maistaa tuota taivaalliselta döfäävää tahnaa. Knööli sormenpäihin ja hieromaan rasva lämpimksi. Jo laardia lämmittäessä huomaa raskaan koostumuksen aiheuttaman kitkan, mutta rutosti kun hinkkaa niin alkaa silava notkistumaan! Vaseliinipohjaiset tahnat vaativat tosiaan hiukan enemmän työtä päähän levittämisessä, eli kampa viuhumaan (Obs! Rauhallisesti sen kamman kanssa!) ja rasva levittyy nätisti ympäri kuontaloa. Kovin viileässä tilassa tai ulkona talvisaikaan en suosittele öljypohjaisia 'heavy hold' -tuotteita levittämään päähän kammalla, ellei halua päästä lopullisesti eroon hiuksistaan, sillä rasvalla kuin rasvalla on tapana jähmettyä kylmässä (huisin jännä juttu). Siinä ei paljoa kämmenissä lämmittelyt auta jos pakkasta on -10 astetta. Nojoo, mutta tyhmästä päästä kärsii koko... pää? Eli kuten selväksi jo tuli, niin vaseliinipohjaiseksi tuotteeksi pitoa tällä tuntuu olevan rutkasti! Tahmainen levittyvyys ja hiuksen hallittavuus on tosiaan eri luokkaa verrattuna vesiliukoisiin pomadeihin, mutta molemmissa on omat konstinsa.

Henkilökohtaisesti omalle hiustyypilleni sopii enemmän vesipohjaiset, ainakin mikäli haluan että kihara suoristuu. Öljypohjaiset tuotteet jättävät meikällä hiukset melko notkeiksi ja kihara tuppaa palautumaan takaisin omaan muotoonsa. Ehkä tässäkin asiassa on kyse vain tottumuksesta ja laiskuudesta, sillä vesipohjaisilla on ainakin helpompi saada pää haluttuun kuosiin nopeasti. Mutta rasvoissa on silti oma fiiliksensä ja ne sopii eri puuhiin paremmin. Silloin kun haluan rennon ja sliipatun letin, heitän rasvaa nuppiin. Toisaalta taas, kun tahdon huolitellun ja viimeisen päälle hifistellyn kampauksen, käytän vesipohjaista. Tällä kertaa ylitin ennakkoluuloni ja yritin hifistelyä rasvalla.

Lähtötilanne oli pipon alla muhinut kuontalo:

Ennen pinkin silavan kosketusta
Ja Reuzelin soosit kamman kanssa kuuppaan:

Pinkit ihrat päässä

Keikalle kekkuloimaan:

Rölölöö
Tällä erää oli pikainen, muutaman biisin veto. Koitin saada hikeä pintaan parhaani mukaan ja testimielessä ravistelin päätäni rankalla kädellä ja tiuhaan. Mahtoi näyttää typerältä. 

Rasvoissa on se kiva puoli, etteivät ne valu hien mukana kovin helposti. Harmi sinäänsä, sillä pienet lisätuskat keikoilla luo vain fiilistä, rokkenroll ja silleen. Yleensä hoidan ne lisätuskat, niin yleisölle kuin itselleni ja bändille, omalla soittotaidottomuudellani. 

Eniveis, tukka pysyi yllättävän hyvin kuosissa, huolimatta ennakkoasenteistani öljypohjaisia tukkamuuseja kohtaan. Pään ravistelusta johtuen, hiukset pääsivät tuuheutumaan hiukan. Takaa pää säilyi ennallaan, mutta edestä, missä on pidempää hiusta, tuli nostetta hurjasti. Eikä se nyt paha asia ole, musta ihan hauska tuokin lopputulos, höhö! Rasva pysyi silti tiukasti pääkopassa, vaikka pääsikin jonnin verran muuttamaan muotoaan. MUTTA! Kun kyseessä on ihan kunnon rasvapohjainen grease pomade, niissä onkin pääideana alituinen uudelleenmuovattavuus ja kamman käyttö, eli ei haittaa vaikka hiukset aavistuksen elääkin, kunhan osaa käyttää kampaa! Heavy hold -tuotteiden kanssa kannattaa perään heittää aavistuksen hiusvettä, eli tonicia (vaikkapa Reuzelin omaa herkkua), jos uudelleenmuovailu tuntuu kovin hankalalta. Muistakaa toki, että meikäläisen testeissä nimenomaan on ideana, etten koske hiuksiini millään tapaa koko testin aikana.

Post-keikkaselfie ja revähtänyt revohka
Arvosana on vankka erinomainen. Siis hirveän laadukasta ja hyvää tavaraahan tämä on, suosikkirasvojani. Meikäläisen hiuksia ei öljypohjaiset pomadet niin helposti saa mihinkään muotoon, mutta tämä tekee taikoja tukalle. Lupaan kuitenkin opetella käyttämään rasvoja omalle pääkopalleni sopivalla tyylillä, sillä rasvoissa on oma juttunsa. Ja fiiliksensä. 

9-0 todellakin hyväksyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blaablaablaa...